Egebjerg Multihal

FAKTA
​​År: 2019
​Placering: Egebjerg
​Bygherre: Horsens Kommune
​​Totalentreprenør: EMR A/S
​Ingeniør: DRIAS
​Status: Afsluttet
​Areal ialt: 1235 m²

Viva Arkitekter har i samarbejde med EMR A/S og Drias opført en ny multihal i Egebjerg. Hallen er tilbygget det eksisterende anlæg og har et areal på ialt 1235 m². Den ny multihal indgår formmæssigt og materialemæssigt i en harmonisk relation med den øvrige bebyggelse, men får også lov til at stå med sin egen identitet. 

Tilbygningens mørke tag løber ubrudt ud over facaderne og “draperes” ned over disse, med en skulpturel skævhed, der giver bygningen karakter, kant og fodfæste i et nutidigt udtryk. Et stort skår i bygningens nordvestlige hjørne sikrer transparens og signalværdi både på lang- og kort afstand. Det vil give et godt indkig til hallen, og vil desuden lyse bygningen smukt op om aftenen og eksponere livet og aktiviteterne i hallen.

Multihallen ønskes brugt til forskellige sportsarrangementer. Det er derfor vigtigt at hallen indeholder så mange sportsbaner og aktiviteter som muligt. I projektet er disponeret for 5 badmintonbaner og en håndboldbane, samt naturligvis også muligheden for anlæggelse af baner til mange andre indendørs boldspil såsom eksempelvis volleyballbane, basketball, floorboard osv.