Nexø Halmvarmeværk

FAKTA
År: 2014
​Bygherre : Bornholm Forsyning A/S
​Beliggenhed : Industrivej 18 Nexø
​Arkitekt : VIVA Arkitekter ApS
​Underrådgiver : Drias A/S
​Entreprenør : Dansk Halbyggeri A/S

Viva har i samarbejde med Euro-Therm A/S udført 2000 m² udvidelse af eksisterende halmvarmeværk, samt opførelse af 720 m² nyt kedelhus.

Formålet med forslaget var at løfte det udbudte projekt til et mere nuanceret formsprog hvor bygningsvolumen visuelt ændres ved at bryde de vandrette beklædninger profiler med nogle store Glas/alu partier der sikre en transparens i bygningen og samtidigt synliggøre de store anlæg der er installeret i kedel bygningen.

Beklædningsdelen tænkes udført som en mørk stålpladebeklædning. Det vandrette understreges yderligere ved brydning med et glasparti med klare lodrette sprosser. Glaspartierne bidrager positivt til opblødning af den massive klods.

Bygningens faste geometri og højde udgør en yderst kompakt bygningsdel.

Glaspartier virker opdelende både om dagen og specielt i de mørke timer hvor lyset strømmer ud fra anlægget. Samtidig med at det synliggør de tekniske anlæg i huset dette understøttes ved et anlæg der er malet i kontrastfarve.

Byggeriet er afsluttet

Bloms Butikker - Skanderborg

FAKTA
År: 2012
​Bygherre : A. Enggaard A/S
​Arkitekt: Aarhus Arkitekterne/VIVA Arkitekter
​Beliggenhed: Skanderborg
​Areal : 15.000 kvm

Opførelse af 15000 m² butikscenter med ca. 5000 m² p-kælder og tagparkering.

Center gade med 19 koncept butikker netto og føtex butikker.

Bygning for lægehus og tandkliniker, bygning for centeradministration og kontolejemål, samt bygning indeholdende fitness, wellness-, bade- og omklædningsrum.

Udbudsmateriale og beskrivelses arbejde udført som underrådgivning for Aarhus Arkitekterne A/